Asla Ortak Kullanmamanız Gereken Bakım ve Temizlik Eşyası - Maskaraa

Asla Ortak Kullanmamanız Gereken Bakım ve Temizlik Eşyası

ortak kullanmamaniz gereken bakim ve temizlik esyasi

Her ne sebeple olursa olsun sağlığınız için temizlik eşyalarınızı başkalarıyla paylaşmayın. İşte sadece kendinize ait olması gereken bakım ve temizlik eşyalarından bazıları…

Tırnak makası ve manikür seti

ortak kullanmamaniz gereken bakim ve temizlik esyasi

Tırnak makası, aile bireylerinin dahi ortak kullanmaması gereken eşyaların başında gelir. Özellikle güzellik merkezlerinde steril olmayan manikür malzemeleri bakteri deposudur. Cımbız, jilet, ve cilt temizlemede kullanılan kişiye özel olmayan aletler kan yoluyla bulaşan hastalıklara davetiye çıkarmaktadır. Özellikle HPV virüsü için ortam oluşturan bu kişisel eşyalar, göremesek de tırnaklarımızda çok miktarda bakteri, virüs, mantar ve mikro organizmalar taşır. Bu eşyalar kişiye özel olmalıdır.

Küpeler ve piercing

Kulaklarda çok sayıda kan damarları mevcuttur. Göbek deliği, kaş ve dudağa takılan piercingler hem takma aşamasında hem de sonrasında bakteri üretmemesi için sürekli steril edilmelidir.

Kozmetik eşyaları

makyaj fırçasi temizligi

Günümüzde çoğu kadınlar ruj ve rimel gibi ürünleri sık kullanmaktadırlar. Fakat bu ürünlerin sık kullanımı uçuk ve göz enfeksiyonlarına sebep olabilmektedir. Kozmetik reyonlarında satın almadan önce kullanılan test ürünleri vücutta ciddi enfeksiyonlara yol açabilmektedir. Bu tarz ürünler el üzerinde denenmesi daha sağlıklı olacaktır.

Roll-on deodorantlar

Özellikle tüy alımından sonra açık olan gözeneklerin üstüne sürülen kimyasal içerikli deodorantlar kanserojen riskini artırdığı bilinmektedir. Ayrıca doğal olmayan roll-on yerine sık duş almak, su ve sabunla yıkamak bakteri oluşmasına engel olur. Kokulu deodorantlar sadece kokuyu maskeler, bu nedenle antibakteriyel ürünleri tercih edip başka kişilerle paylaşmadan kullanmalıyız.

Saç fırçaları ve taraklar

ortak kullanmamaniz gereken bakim ve temizlik esyasi

Erkek ve kadınların her gün kullandığı saç fırçaları veya sakal tarakları bakteri, kıl ve tozların biriktiği kişisel bakım ürünleridir. Mikroplar kıllar sayesinde fırçaya yapışır ve özellikle ıslak bırakılan fırçalarla tekrar saçımızı taradığımızda kafa derimizde yer eder. Bu da eğer tarakta varsa tahrişe, mantara veya kepeğe sebep olur. Saç kurutma makinesinin etkisi ile bu döngü sürer. Önlemek için sık sık temizlemek ve senede 1 kere saç fırçasını yenilemekte fayda vardır.

Son olarak kullandığımız havlu ve bornozlar sürekli nemli ortamlarda olduğu için mikropların üremesi için elverişlidir. Küflü bir koku duyuyorsak bu havlu ve bornozun ıslak kalıp bakteri üremeye başladığının göstergesidir. Bambunun doğal olması ve hava geçirgenliği olması sebebiyle havlularımızda bambu tercih etmek bir önlemdir. Bornozlarımızı 2 senede bir değiştirip kimseyle paylaşmamak mikropların yayılmaması, kumaşa bulaşan ölü derilerin, mantar olmadığının veya farklı bir enfeksiyonun yayılmaması için başta alınması gereken en önemli yöntemdir.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Yazar hakkında

Rüyam Öztürk

4 yorum

  • Aynen katılıyorum. Bizim de ailemiz de hijyen olayı öyleydi. Hepimizin her şeyi ayrıydı. Manikür, Pedikür, havlu, makyaj, küpe v.b. Tekrar dile getirdiğiniz için teşekkürler.

  • Bir de, deneyimlerimden bahsedeceğim. Ben ne alırsam, yengem denemeye bayılırdı. Pasajda amcamın iş yeri vardı. Mutlaka bir ürün alırdım. Amcama uğrardık. Yengem de orada olurdu. Ne aldın diye sorardı. Ruj, kalem, küpe v.b. Yengem denerdi renklerini önce, sonra ben sürünce, dudağım şişer, kulağım sulanır. Bir süre sonra anladım. Kullandirmamaya başladım. Usulünce anlattım ama!!!!!

Yorum yap