Zaman zaman ilişkilerde uyuşmazlıklar, birtakım çatışmalar yaşanabilir ama ilişkiye verilen emek, çiftlerin birbirine karşı olan sevgisi ve bağlılığı gibi faktörlerden dolayı ayrılık yoluna gitmek kolay olmayabilir. Bu gibi durumlarda ilişkiye ara vermek bazen işe yarayabilir. Bu süreçte çiftler ilişkilerini değerlendirme fırsatı bulurlar fakat unutulmaması gereken bir şey var, elbette her ilişkinin dinamiği farklıdır. Bu yöntem sorunları çözmek için her zaman işe yaramayabilir. Her iki taraf da bu sürecin temelli bir ayrılık değil, geçici olduğunu bilmeli. Aksi halde bir ayrılığın başlangıcı olabilir.
1. Şiddetli tartışmalar
Eğer olur olmadık şeylerden dolayı sürekli bir tartışma halindeyseniz ve bu tartışmada sesler yükseliyorsa bu durumda ara vermek iyi bir fikir olabilir. Bu süreç sakinleşmenize ve birbirinize olan öfkenizi dindirmeye yardımcı olacaktır.
2. Bağlanamamak
Kendinizi bir ilişki ve bir ilişkinin getirdiği evlilik ve çocuk gibi sorunları kaldırmaya hazır hissetmiyorsanız bu durumda ara verip bir ilişkiden beklentilerinizi gözden geçirebilirsiniz. Beklentileriniz partnerinizle uyuşmayabilir. Bu noktada ayrılık yoluna gidilebilir.
3. Monotonluk
Tekdüze gittiğini düşündüğünüz bir ilişki içerisindeyseniz ve yaptığınız şeyler bir süredir size kendinizi tekrarlıyor hissi veriyorsa ara verip ilişkiniz için yapılacak olan şeyleri gözden geçirebilirsiniz.
4. Tatminsizlik
İlişkiniz sizi tatmin etmiyor ve bunun altında yatan sebebi bilmiyorsanız ara verebilirsiniz. Bu süreçte aklınızdan neler geçtiğini ve tam olarak ne istediğinizi düşünme fırsatınız olacaktır.
5. Affedememek
Her insan hayatında çoğu kez hata yapar. İlişki içerisinde olduğumuz partnerimizin de yaptığı ve bizi çok inciten bir hatası olmuş olabilir. Onu bir türlü affedemiyor olabiliriz. Bu durumda ilişkiye tamamen son vermek yerine ara vermek daha iyi bir fikir olabilir. Kendimize affetmek için süre tanımış oluruz. Bu süreçte kırgınlığımız azalabilir.
Şu da bilinmelidir ki, ilişkiye ara vermek her zaman iyi bir çözüm olmayabilir. Sorunları çözmek için yeterli olan şey belki de sadece iyi bir iletişim ve olayları birbirinizin bakış açısıyla görebilmektir.