Korugi Masajının Daha Genç Görünmenize Yardımcı Olacak 7 Egzersizi

Korugi Masajının Daha Genç Görünmenize Yardımcı Olacak 7 Egzersizi

korugi masaji nedir

Yaşlandıkça, yüzün derisi sarkık hale gelir. Sadece yüz kaslarının zayıflaması, kollajen ve elastin üretimi azalması nedeniyle olmaz. Yaşlanmaya etki eden eden bir neden daha var; o da yüz kemiklerinin yer değiştirmesi. Sonuç olarak, yüz daha bulanık hale gelir. Yanaklar ve çene sarkık hale gelir. Ancak, Chiyo Hayashi adlı Japon bir adam bu sarkmalar için sorunu çözmeye çalışırken çok iyi bir iş çıkarmıştır. Kafatası kemiklerinin başlangıçtaki pozisyonunu geri kazanmaya ve yüz dokularındaki mikro dolaşımı iyileştirmeye yardım eden yüze masaj yapmak için özel bir teknik geliştirdi. Bu sisteme Korugi adı verildi.

Kas tonu yıllar geçtikçe azalır ve yağ yeniden dağıtılır. Gençlikte, yağ homojen bir tabaka oluşturur, ancak yaşlılık döneminde belirli bölgelerde birikmeye başlar.

Egzersizlere başlamadan önce bir ayna ve masaj yağı alın. Ekstra sürtünmeden kaçınmanın yanı sıra, hareketleri doğru yapıp yapmadığınızı izlemenize yardımcı olur. Ayrıca egzersizlere başlamadan önce cildiniz temiz olmalıdır. KBB hastalıkları, lenfatik sistem bozuklukları, kronik cilt patolojileri veya yüz yaralarınız varsa masaj yapmanız yasaktır. Yüzü çok sert ovmalı ve bastırmalısınız; ancak acı verici bir his yaratmadan yapmalısınız. Ayrıca Korugi masajı yüzdeki kilo kaybına da katkıda bulunacaktır.

1- Yanak kaldırmak

korugi masaji

Dirseklerinizi masaya yerleştirerek yumruk yapıp elmacık kemiklerinize parmaklarınız gelecek şekilde yaslanın. Kaslarınız gevşemiş olmalı. 5 saniye boyunca bu pozisyonda kalın.

2- Alınla çalışmak

korugi masaji

Kafanızı biraz geriye eğin. Yumruk yapıp orta parmak eklemlerinizle alnınızı saç çizgisine bastırın. Ellerinizi saç çizgisi boyunca kaydırarak bastırmaya devam edin. Daha sonra, parmaklarınızı boynunuzda yukarıya doğru yavaşça hareket ettirin.

3- Yanakları düzleştirme

korugi masaji

Ellerinizi kilitli tutun, baş parmaklarınız düz olmalıdır. Çünkü egzersizi yapmak için yan kısımlarına ihtiyacınız olacaktır. Sağ baş parmağınızı, sol gözün altına yerleştirin. Deriye bastırarak kulaklara doğru kayma hareketi yapın. Daha sonra kulak memelerinden köprücük kemiğine kadar baş parmağınızı boyun çizgisinden aşağıya doğru kaydırın. Egzersizin son bölümünü 2 kez tekrarlayın. Aynı egzersizi yüzün sağ tarafına da yapın.

4- Alnın düzeltilmesi

orugi masaji

Elinizi yumruk yaparak parmaklarınızın orta eklemlerini kaş hattının biraz yukarısına yerleştirin ve saç çizgisine kayma hareketi yapın. Şimdi ellerinizi başlangıç pozisyonuna getirin, biraz yana koyun ve bir kez daha aynı hareket yapın; böylece alnın tüm yüzeyini düzeltin.

5- Gözleri açmak

korugi masaji

Ellerinizi yumruk yaparak kaşlarınızı kaldırın. Elinizi kaş çizgisi boyunca orta parmakların yardımıyla kaydırın.

6- Yüzün alt kısmıyla çalışmak

korugi masaji

Elinizi yumruk yapın. İşaret parmağını ve orta parmakları dik tutun. Hareketler bu iki parmağınızın yardımıyla yapılmalıdır. Cildinizi kuvvetlice çeneden aşağıya doğru bastırın ve çekin. Ağız köşelerinin altındaki yerden başlayın. Bastırma ve çekme arasındaki mesafe küçük olmalıdır. Toplamda 7-8 hareket yapmalısınız.

7- Masaj bitirme

korugi masaji

Avuçlarınızı açın. Parmaklarınızı alnınıza yerleştirin ve yan taraflardan aşağıya doğru kaydırın. Ondan sonra parmaklarınızı yavaşça yanaklarınızdan köprücük kemiğinize doğru kaydırın. daha iyi bir sonuç almak için bu masajı haftada bir kez yapın.

kaynak

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Yazar hakkında

Remziye Şahin

Kırklareli Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı mezunu, Habertürk TV ve Show TV de çalışmakta. Aynı zamanda maskaraa.com'da çeşitli kategorilerde yazar olarak devam etmektedir.

Yorum yap