Yorgunluk Hissinin Fiziksel Değil Ruhsal Olduğunu Gösteren 7 İşaret - Maskaraa

Yorgunluk Hissinin Fiziksel Değil Ruhsal Olduğunu Gösteren 7 İşaret

kendini surekli yorgun hissetmek

Kendinizi herhangi bir sağlık sorunu olmadan, yorgun ve duygu değişikliği yaşıyorsanız ruhunuzun yorulduğuna işaret olabilir. Bu tür yorgun hallerin çevresel faktörlerin etkisi çok büyük; çalışmak, sorumluluklar ve stres gibi etmenler bedenimizle beraber ruhumuzu da yormaktadır.

1. Gece uykusundan sonra yorgun hissetmek

kendini surekli yorgun hissetmek

Yeterli derece uyumuş olsanız bile, sabah uyanmanın ve yataktan kalkmanın sizin için zor olduğu zaman bu ilk işaret olabilir. Bu da sizde sürekli olan bir yorgunluk yapar, bir şey yapmanız gerektiğinde bütün günü kendinizle mücadele ederek geçirirsiniz.

2. Hayal kurmak ve gerçeklikten kaçmak

Eğer gerçeklikten kaçmak istiyormuş gibi hissediyor ve farklı bir hayat hayal ediyorsan, ruhun sana yorgunluk belirtileri veriyor. Sık sık geçmişi düşünürsünüz ve gelecekten korkar ve korkulardan kaçarsınız. Ancak kaçış size zarar verebilir, çünkü hala günlük görevlerinize geri dönmek zorunda kalırsınız ve gerçekliğin ve hayallerinizin uyumsuzluğu nedeniyle yaşamdan memnuniyetsizliğiniz artar.

3. Hevessizlik ve istek eksikliği

kendini surekli yorgun hissetmek

Sürekli yorgun hissettiğinizi düşünürsek, bir şeyler yapma arzusunda eksiklik yaşayabilir, etrafınızda olan her şeye kayıtsız kalabilir ve hatta daha önce sevdiğiniz şeylere ilginizi kaybedebilirsiniz. Yaptığınız şeyin hiçbir anlamı olmayabilir ve eylemlerinizin sonuçlarına kayıtsız kalabilirsiniz. Bu koşullar bu durum görevlerinizi yerine getirmeniz gerektiğinden fazladan stres yaratır.

4. Duygularda ani değişiklikler

Memnuniyetsizlik, yorgunluk ve ilgisizlik duygularınızı etkileyebilir. Ne sıklıkla sinirlenirsiniz, küçük bir şeye gücenirsiniz veya beklenmedik bir şekilde ve sebepsiz yere ağlamaya veya gülmeye başlarsınız? Düzenli olarak bu gibi ruh hali değişiklikleri oluyorsa, bu bitkin bir ruhun işareti olabilir. Bu duygusal dalgalanmalarla hayat daha da zorlaşıyor, bu da sizi başkalarıyla anlayış sağlamaya çalışmaktan daha çok çatışma aramaya zorlar.

5. İyi hissediyormuş gibi yapmak

kendini surekli yorgun hissetmek

Acınızı gizlemenin ve iyi gibi davranmanın sorunu çözmenin iyi bir yolu olduğunu düşünmeyin. Bunu yaparsanız, içinizdeki her şey parçalanırken kendinize ve başkalarına gerçek duygularınız hakkında yalan söylersiniz. Gülümsemeye ve ruhunuz ağlarken neşeli davranmaya çalışırken fazladan enerji harcamaya çalışıyorsunuz.

6. Kendini yalnız hissetmek

Tüm öfkenizi ve gücünüzü çevrenizdeki insanlara yöneltirseniz, ilişkileriniz gerginleşebilir. Kendinizi iyi hissediyormuş gibi yaptığınızda, kimse olayların gerçek durumunu bilmez. Bunların hepsi kendinizi yalnız hissetmenize ve sorununuzla baş başa kalmanıza neden olabilir. Kimsenin seni anlamadığını, kimsenin seni kabul etmediğini ve kimsenin yardım edemeyeceğini düşünmeye başlarsınız.

7. Başkalarından saklanma isteği

kendini surekli yorgun hissetmek

Sizi çevreleyen insanlardan saklanma isteğiniz varsa, bu yorgun bir ruhun açıklayıcı bir işaretidir. Bir köşeye oturmak, kendinizi başkalarından korumak veya hatta göze batmamak isteyebilirsiniz. Ancak kendinizi evinize kilitleyemeyeceğiniz ve insanlarla etkileşime girmeyi bırakamayacağınız için, istenmeyen iletişim tarafından ezilirsiniz. Yalnız kalmak isteseniz bile, yine de günlük sohbetlerinizi sürdürmeniz ve diğer insanlara yakın olmanız gerekir.

Ruhunuzu düzeltmenin yolları

  • Sağlık durumunuz ve ruh haliniz hakkında bir doktora veya psikologa danışın.
  • Size rahatsız eden ilişkilere katılmayı reddedin. Çevremizin üzerimizde etkisi var ve arkadaşlarınız veya partnerleriniz sizi kötü bir şekilde etkilerse ruhunuz acı çekebilir.
  • Sevdiklerinize ulaşın, sizi neyin rahatsız ettiğini anlatın. Sorunu çözmenize yardımcı olabilirler.
  • Durumu değiştirin, bir yolculuğa çıkın. Tatil, ruh halinizi ve refahınızı iyileştirebilir.
  • Olumlu anılara odaklanmaya çalışın ve başınıza gelen iyi şeylere dikkat edin. Bazen iyiliği ve pozitifliği fark etmek için daha yakından bakmanız gerekir.
  • Sahip olduklarınızı takdir edin. Küçük şeyler bile önemlidir.

Kaynak

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Yazar hakkında

Almenda Uğur

Psikolog, yönetici koçu, sanat, gezmeyi ve yeni şeyler öğrenmeyi seven biri..

2 yorum

  • Bu durumları çok sık yaşan insanlar için gayet motivasyon arttırıcı ve çözüm arayıcı bir yazı olmuş emeğinize sağlık.

Yorum yap