Saç cilası nedir, saç cilası nasıl kullanılır, saç cilası nasıl hazırlanır, saç cilası ne işe yarar tüm bilgileri yazımızda bulabilirsiniz.
Saç cilası adeta saçımızı dengeleyici bir iksir gibidir. Saçlarımız hepimiz için çok önemlidir. Bakımı için ayrı, rengi, şekli için ayrı uğraşırız. Güzelliğimizi taçlandırırlar. Saçımıza, gelişen imkanlarla artık kolayca istediğimiz rengi ve şekli verebiliyoruz. Ancak her kolaylığın bir zorluğu olduğu gibi bazen renk değişimleri istediğimiz sonucu vermeyebilir. Renk değişimleri sonucu tonlar arası farklılıklar oluşması, renk açma işlemi sonrası saçımızda turunculuklar, çiğ sarılıklar görülmesi, saç boyamız da ilk yıkama sonrası renk akması olması ve ayrıca sürekli işlem görmüş saçlarda ve güneşin etkisiyle zaman zaman saçlarımızda matlaşma oluşması sonucu imdadımıza saç cilası yetişir.
Saat cilası aslında saç boyasının sulandırılmış halidir. Saç cilası genellikle oksidan krem içermez. Bazı durumlarda cilanın içine oksidan krem eklenmesi gerekebilir; bu, örneğin saçımızın istenenden daha koyu olması durumu gibi durumlarda tercih edilir. Oksidan krem, saç rengimizi açmak için kullanılan bir kimyasaldır ve boyanın rengini saça daha hızlı ve kolay tutulmasını sağlar. Oksidan kremle saç cilası hazırlanacak durumlarda oksidan miktarına dikkat edilmelidir. Gereğinden çok kullanılan oksidan krem saçlarımızın istediğimizden daha açık bir renge bürünmesini sağlayabilir.
Kozmetik reyonlarında hazır satılan saç cilaları olduğu gibi kendi cilamızı evde de hazırlayabiliriz. Bunun için sadece saçımızın tonunda bir saç boyasına ve ılık suya ihtiyacımız var. Saçımızın uzunluğuna göre saç rengi bize uygun boyayı bir kapta ılık su ile karıştırarak bol sulu bir karışım hazırlarız ve bunu saçımızı uygularız; tercihe göre bone takarak yaklaşık 15-20 dakika bekleriz ve ardından saçımızı şampuanla yıkayarak saç cilasından arındırırız. Bazı durumlarda saç cilasının içine saçı beslemesi açısından tatlı badem yağı, hindistan cevizi yağı ya da saç kremi de katılabilir.
Saç cilası uygulamasında dikkat edilmesi gerekenler
Koyu renkli saçlara açık renk cila uygulamayın. Kızıl tonları bakır renkli ciladan, bakır tonları da kızıl renk ciladan uzak tutmalısınız. Yaz aylarında cila işlemini sık tekrarlamalısınız; güneş ve deniz etkisiyle cila etkisi uzun süre kalıcı olmaz. Hazırlanan karışım mutlaka bol sulu olmalıdır. Koyu olursa bu karışım ciladan çok boya olacağı için saç renginiz isteğinizden çok farklı olabilir. Cila sonrası saçları nemlendirmek önemlidir.
Tüm bu durumlarla uğraşmak istemeyen ya da tüm bu uygulamaları işin ehli bir kişi yapsın diyen okuyucularımız saç cilası konusunda kuaförlerinden destek alabilirler.